09-12 decembrie 2024 Online pe ZOOM
Secțiune gratuită pentru studenți (aspiranți la profesia de psihoterapeut)
Sub egida Conferinței de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare, și anul acesta, în perioada 9-12 decembrie 2024, Institutul SPER organizează o serie de ateliere adresate studenților la psihologie, medicină, asistență socială, filosofie, pedagogie, teologie, aspiranți la profesia de psihoterapeut și/sau consilier psihologic, în vederea familiarizării cu tehnicile specifice intervenției psihoterapeutice în paradigma experiențialistă, prin metoda P.E.U.
În acest sens, de cursanți SPER, practicanți sau specialiști, formați în psihoterapia experiențială a unificării, propun ateliere de dezvoltare personală și psihoterapie și consiliere a adulților și familiei, prin art-terapie și alte tehnici expresiv-creative. Pentru studenți participarea la aceste ateliere este GRATUITĂ, prin completarea formularului de înscriere dedicat, în limita locurilor disponibile.
Societatea de Psihoterapie Experiențială Română (SPER) reprezintă, de peste 25 de ani, unul dintre cei mai mari promotori ai psihoterapiei umanist-experiențiale din România. Fondat în 1997 de către prof. univ. dr. Iolanda Mitrofan, SPER funcționează ca școală de formare în consiliere și psihoterapie, ca institut de cercetare, dar și ca un centru de consiliere, dezvoltare personală și psihoterapie experiențial-unificatoare pentru copii, adulți, cupluri și familii. Până în prezent sunt 1533 atestate de liberă practică eliberate de Colegiul Psihologilor din România absolvenților SPER în specializările „Consiliere psihologică – evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei” și „Psihoterapie experiențială și a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie”, conform Registrului Unic al Psihologilor din 7 noiembrie 2023.
PROGRAMUL ATELIERELOR EXPERIENȚIALE pentru studenți
Conferința de Psihoterapie Experiențială și Dezvoltare Personală Unificatoare „Dincolo de simptom. Transformări individuale și sociale” - conferință națională - ediția a XIV-a, 13-15 decembrie 2024
9-12 decembrie 2024 – Secțiune gratuită pentru studenți (aspiranți la profesia de psihoterapeut) – online
A1 Online: Bună, Rușine, ia un loc! Despre rolul rușinii în viețile noastre, coord. psih. Ilinca VLAICU și psih. Teodora NICOLAE (RUSU)
A3 Online: Părinte, Copil, Adult... eu cine sunt?, coord. psih. Alexandra TATU
A5 Online: „Rolulˮ rolurilor din viața noastră, coord. psih. Cristian AGRAPINEI și psih. Valeria AGRAPINEI
A7 Online: Arta de a fi cu tine însuți – atelier de artterapie, coord. psihoterap. Daniela CHIRCULESCU
A9 Online: Miercurea în farfurie: trending în alimentație. De la feed-uri sociale, la nevoi reale – un dialog despre mâncare și autenticitate, coord. psih. Oana-Lia ALBULEȚ, psih. mrd. Antonia Elena GANEA, psih. MD Ileana Brândușa TĂNĂSESCU
A11 Online: Descoperă ce se întâmplă dincolo de ușa cabinetului de psihoterapie, coord. psih. Ionuț IANCU
A13 Online: Rădăcină cu rădăcină, pe urmele strămoșilor – atelier cu aplicații transgeneraționale, coord. psih. Ioana NEACȘU și psih. Mirela DOBRE
A15 Online: Dincolo de foame: metafore personale și plăcerea de a mânca, coord. psih. mrd. Raluca-Georgiana CIOLAC, psih. mrd. Elena-Alexia GHENEA și psih mrd. Georgiana Alexandra VASILE
A2 Online: Anxietatea: veche și totuși nouă. Gestionarea anxietății prin tehnici de mindfulness, coord. psih. Cristina Silvia NAE și psih. Irina BRĂTAN
A4 Online: Abordarea terapeutică experiențială în cazurile cu manifestări psihosomatice, coord. psihoterap. medic Mădălina MANEA
A6 Online: Empatia în psihoterapie – ce este, care sunt limitele ei și cum o putem cultiva chiar și în interacțiunile dificile cu clienții, coord. psih. Andreea SABĂU
A8 Online: Instrumentar terapeutic: o discuție despre tehnici și prezență, coord. psih. Matei ALECU
A10 Online: „Cadrul terapeutic” sau „De ce să dau bani la psiholog, când pot vorbi gratis cu un prieten?ˮ, coord. psih. Romeo CHERCIU
A12 Online: Natura, fractalii și psihoterapia experiențială – elemente esențiale pentru o experiență completă de vindecare emoțională, coord. lect. univ. dr. Raluca SIMION
A14 Online: Părinți despărțiți, copii SuperEROI!, coord. psih. drd. Adriana DICU
A16 Online: Explorarea experiențială a lumilor interioare, perspective pentru viața personală și profesională, coord. psih. Irina IGNĂTESCU și psih. Alina TOMȘA
9-12 decembrie 2024 – Secțiune gratuită pentru studenți (aspiranți la profesia de psihoterapeut) – online
Vă așteptăm cu drag în „aici și acum” pentru a merge dincolo de simptom către transformare!
Conferința de Psihoterapie Experiențială și Dezvoltare Personală Unificatoare „Dincolo de simptom. Transformări individuale și sociale” - conferință națională - ediția a XIV-a, 13-15 decembrie 2024
09-12 decembrie 2024 Online pe ZOOM
Luni 09 decembrie 2024 Online
18:30 – 20:30
COORDONATORI Atelier:
Ilinca VLAICU este psiholog autonom în psihologie clinică, consiliere și psihoterapie, membru al Societății de Psihoterapie Experienţială Română, co-autoare a unei cărți de psihiatrie psihodinamică și a multor publicații științifice. Activează în cadrul propriului cabinet de psihologie și în colaborare cu o școală privată internațională, unde este lider al departamentelor de consiliere și protecție a copilului.
Teodora NICOLAE (RUSU) este psiholog clinician, consilier psihologic și psihoterapeut experientialist, cu specializare în Neuro-Dramatic-Play Therapy (Sue Jennings) și Compassionate Inquiry (Gabor Mate). Are o experiență de peste 6 ani, activând atât în sistemul de sănătate de stat, cât și în cel privat și în cadrul propriului cabinet individual.
COORDONATORI Atelier:
Cristina Silvia NAE este psiholog clinician autonom, consilier psihologic și psihoterapeut autonom cu formare în metoda P.E.U. Absolventă a programului masteral P.E.U. din cadrul Universității din București. În prezent lucrează în cabinetul individual cu tineri și adulți.
Irina BRĂTAN este psiholog clinician autonom și psihoterapeut autonom, cu formare în metoda P.E.U. Absolventă a programului masteral P.E.U. din cadrul Universității din București. În prezent lucrează în cabinetul individual cu adulți de toate categoriile de vârstă.
COORDONATOR Atelier: Alexandra TATU este psiholog experiențialist, atestată de Colegiul Psihologilor în specializările consiliere, clinică și psihoterapie, absolventă a masterului P.E.U. (Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențial-Unificatoare și Dezvoltare Personală) din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, UB, și a modulelor de formare ale Institutului SPER din București. Lucrul experiențial este o călătorie cu sens pentru ea!
COORDONATOR Atelier: Mădălina MANEA este psihoterapeut în psihoterapia experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei, psiholog clinician, medic și specialist în psihosomatică. Are experiență profesională în implementarea programelor de intervenție în scleroza multiplă și diabetul juvenil.
Marți 10 decembrie 2024 Online
18:30 – 20:30
COORDONATORI Atelier:
Cristian AGRAPINEI este psiholog clinician autonom și consilier psihologic în supervizare, format în cadrul Institutului SPER. Își desfășoară activitatea în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie, având experiență în evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei.
Valeria AGRAPINEI este psiholog clinician în supervizare, consilier psihologic și psihoterapeut autonom, formată în cadrul Institutului SPER. În practica profesională din cadrul Cabinetului Individual de Psihologie se axează atât pe intervenții individuale, cât și de cuplu sau de grup.
COORDONATOR Atelier: Eu sunt Andreea SABĂU, psiholog clinician autonom, cu experiență și competențe în evaluarea psihologică a adulților și intervenție psihologică clinică, psihoterapeut cu formare în psihoterapie experiențială a unificării centrată pe adult, cuplu, familie.
COORDONATOR Atelier: Daniela CHIRCULESCU este psihoterapeut experiențialist, profesor de artă cu experiență de 20 de ani, folosind tehnicile artterapeutice ca instrument de lucru în terapie și workshopuri, deoarece crede că îmbinarea artei cu terapia creează un proces unic de transformare si explorare personală.
COORDONATOR Atelier: Matei ALECU
Este absolvent al masterului P.E.U. (Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențial-Unificatoare și Dezvoltare Personală) din cadrul FPSE UB, consilier psihologic cu drept de liberă practică și psihoterapeut în formare în cadrul Institutului SPER.
Miercuri 11 decembrie 2024 Online
18:30 – 20:30
COORDONATORI Atelier:
Oana-Lia ALBULEȚ este membră a Laboratorului de Studii Avansate în Psihologie Clinică (AIPSI), în acest mediu concentrându-și activitatea asupra cercetării științifice.
Antonia Elena GANEA este studentă la programul de master Psihologie clinică și intervenție terapeutică în cadrul Universității din București. În prezent își concentrează activitatea în cadrul Laboratorului de Studii Avansate în Psihologie Clinică (AIPSI).
Ileana Brândușa TĂNĂSESCU este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, a programului de master Psihodiagnoză, psihoterapie experiențial-unificatoare și dezvoltare personală și a formării de tip experiențial-unificatoare din cadrul institutului SPER. Lucrează ca psiholog clinician și psihoterapeut la cabinetul ei de psihologie și este pasionată de oameni și de înțelegerea acestora. De asemenea, este membră a Laboratorului de Studii Avansate în Psihologie Clinică (AIPSI), unde colaborează la cercetări științifice.
COORDONATOR Atelier:
Salut! Numele meu este Romeo, iar de ceva ani sunt alături de oamenii care ajung în cabinetul meu. Sunt psihoterapeut, de formare experiențială, de gândire existențialist, iar experiența mea s-a coagulat în mare parte în terapii individuale și de durată.
COORDONATOR Atelier: Ionuț IANCU este psihoterapeut specializat în psihoterapia experiențială și a unificării centrată pe adult, copil, cuplu și familie. Creator de conținut online pe platformele YouTube, Facebook, TikTok și Instagram, abordând o varietate de teme din domeniul psihoterapiei. De asemenea, prezintă seria educativă și amuzantă „La Pisicologˮ.
COORDONATOR Atelier: Raluca SIMION este doctor în psihologie și autor al cărții „Stres și Anxietate: Diagnoza și Terapia Unificatoare prin Tehnica Fractalilor”, lector universitar și psihoterapeut specializat exclusiv în lucrul cu adulții în propriul său cabinet. Pasionată de prevenție și educație pentru un stil de viață sănătos, contribuie activ la promovarea sănătății mentale în comunitate, prin diverse activități de voluntariat centrate pe combaterea fenomenului de bullying.
12 decembrie 2024 Online
18:30 – 20:30
COORDONATOR Atelier:
Ioana-Valentina NEACȘU este psiholog clinician autonom și psihoterapeut experiențialist autonom (Institutul SPER), absolvind și programele masterale ale Universității din București de Psihologie Clinică – evaluare și intervenție terapeutică și Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. A facilitat grupuri de dezvoltare personală prin art-terapie și mindfulness pentru adulți și ateliere experiențiale dedicate cuplurilor, desfășurând cu predilecție psihoterapie individuală cu adolescenți și adulți, aflați în orice colț al lumii, prin practica online. Onorând ritmul psihologic al fiecărei persoane, consideră psiho-educația, cunoașterea de sine, lucrul cu corpul și relația terapeutică piloni de baza în procesul schimbării personale, precum și al (re)găsiri sensului și coerenței poveștii personale de viață.
Mirela DOBRE este absolventă a masterului de Psihologie clinică – evaluare și intervenție terapeutică, din cadrul Facultății de Psihologie, Universitatea din București, psiholog clinician autonom, psihoterapeut gestalt în supervizare. Își începe activitatea profesională în anul 2014, în lucrul cu copii și adolescenți diagnosticați cu TSA, oferind consiliere și familiilor acestor cazuri. Traiectoria profesională include evaluarea clinică și lucrul cu copii și adolescenți cu ADHD, cu tulburări de conduită, emoționale, anxietate, comportament opoziționist, precum și cu adulți și vârstnici, în lupta împotriva anxietății, depresiei și tulburărilor emoționale și de personalitate, având o abordare holistică a omului, pornind de la ideea că potențialul de dezvoltare al fiecăruia este prezent, dar de cele mai multe ori nedescoperit sau mai puțin explorat. Consideră curiozitatea ca element cheie în terapie, în cunoașterea de sine și a celorlalți.
COORDONATOR Atelier: Adriana DICU
Este psiholog clinician și psihoterapeut experiențial. A absolvit masterul Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei la FPSE, UB, și este doctorand la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Chișinău, Rep. Moldova.
COORDONATORI Atelier: Raluca-Georgiana CIOLAC, Elena-Alexia GHENEA și Georgiana Alexandra VASILE sunt masterande ale programului de master Psihologie clinică – evaluare și intervenție terapeutică din cadrul FPSE, UB și membre ale Laboratorului de Psihologie Clinică AIPSI.
COORDONATOR Atelier:
Irina Ignătescu – am ales calea psihoterapiei inspirată de propria mea călătorie spre autocunoaștere și echilibru interior, completată de o experiență amplă în leadership și dezvoltare organizațională, precum și de primii ani de lucru alături de copii și adolescenți în domeniul educațional, atât în țară, cât și în străinătate. Prin această dublă perspectivă – psihoterapie și leadership – sprijin adulți, cupluri, familii și tineri în procese de descoperire a resurselor interioare, utilizând metode experiențiale pentru a crea un spațiu sigur, în care fiecare poate găsi claritate, autenticitate și armonie în viața personală și profesională.
Alina Tomșa – am devenit psihoterapeut ca să pun în practică în mod organizat ceea ce fac de când mă știu: ofer însoțire și alinare în momente dificile, facilitez experiențe de evoluție prin terapie, psiho-educație și artă, și aduc oameni împreună. În cabinet, lucrez cu adolescenți, copii, părinți, adulți și cupluri, de peste 15 ani. Am dezvoltat abilități de evaluare și intervenție psihologică prin diverse tehnici creativ-expresive.
09-12 decembrie 2024 Online pe ZOOM
Organizator Institutul SPER
Psihoterapia Experienţială şi a Unificării (P.E.U.)
Contact
09-12 decembrie 2024 Online pe ZOOM