14 decembrie 2024, Fizic Panduri 90

 9:30 – 11:30


W1 FIZIc - Rănile ascunse ale relațiilor lect. asoc. dr. Gabriela MARC toxice
DESCRIERE WORKSHOP: Fiecare om are o poveste și în adâncurile fiecărei inimi se pot ascunde cicatrici nevăzute, lăsate de relațiile toxice. Acest workshop este o călătorie interioară spre descoperirea acelor răni tăcute, care, deși invizibile, ne modelează emoțiile, gândurile și felul în care ne conectăm cu ceilalți. Explorăm labirintul sufletului, unde răni vechi și traume subtile au construit ziduri invizibile ce ne împiedică să ne simțim cu adevărat liberi și autentici.

COORDONATOR WORKSHOP: lect. asoc. dr. Gabriela MARC este doctor în psihologie, lector universitar asociat în cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – Universitatea din București, cu o experiență profesională de peste 20 de ani în evaluarea psihologică și psihoterapia copilului, adolescentului și familiei. Psiholog clinician principal și supervizor în domeniul psihologiei clinice, psihoterapeut cu specializare în psihoterapie experienţială a unificării, psihoterapie analitică, terapii creativ-expresive, supervizor şi formator în cadrul Institutului SPER. Este autor al cărții „Abuzul la copii. Diagnoză și intervenție terapeutică” (Editura SPER, 2015) și a publicat mai multe capitole în volume colective, precum și articole în diverse reviste științifice.

W2 fizic: Când furia ne vizitează în cabinet, coord. psih. Roxana Alina OLARU
DESCRIERE WORKSHOP: Emoțiile puternice, în special furia, ne produc întotdeauna o stare de alertă și nevoia de a reacționa și de a lua atitudine. Și aici apar cele două fațete: furia clientului și furia noastră ca terapeuți. Și, de multe ori, parcă ne prindem ca într-un vârtej ce devine din ce în ce mai intens și tot ce ne-am dori este să putem opri totul, mai ales atunci când clientul se întoarce spre noi cu furie. Vă propun ca în această întâlnire să învățăm împreună cum să ieșim din spirala furiei, dar, în același timp, să putem permite clientului să stea cu propriile sale trăiri, să îi facilităm înțelegerea și să îl sprijinim în a crea noi căi de a o exprima.
COORDONATOR WORKSHOP: psih. Roxana Alina OLARU este psihoterapeut și consilier psihologic PEU din 2006, prima formare fiind în cadrul Institutului SPER, urmând în 2011 o formare în constelații familiale, iar în 2016 formarea în terapia centrată pe emoții (EFT - Emotionally Focus Therapy) sub egida ICEEFT. Din 2023 a devenit supervizor EFT acreditat internațional de ICEEF.

W3 fizic: Conectare prin muzică și culoare – atelier experiențial, coord. psih. Andreea STROE-MĂȚĂUAN
DESCRIERE WORKSHOP: Workshopul își propune să ofere participanților experiența unei practici de meditație cu pictură, ale cărei beneficii și riscuri vor fi discutate și pe care psihoterapeuții o vor putea folosi apoi în cabinet sau, de ce nu, ca parte a procesului de devenire personală.
COORDONATOR WORKSHOP: psih. Andreea STROE-MĂȚĂUAN psihoterapeut P.E.U., specialist cu practică în lucrul cu familii, copii și adulți. Autoare a cărții „În căutarea identității de sine – filmul unui parcurs terapeutic unificator”, Editura SPER.
W4 fizic: „Când voi fi mare, mă fac psihoterapeut!” – now what?!?, coord. psih. dr. Mădălina Voicu
DESCRIERE WORKSHOP: Am ajuns să facem ceea ce ne-am dorit? Ce ne-a ghidat în această direcție? S-au așezat răspunsurile ori s-au iscat noi întrebări? Ne regăsim? După ce tânjim? Cum și unde putem afla? Cerem și primim sprijin? Ce lipsește? Haideți să aflăm împreună și să ne uităm și în dulapul cu resurse al fiecăruia, unele mai prăfuite, unele noi-nouțe, în țiplă, unele tocite de atâta folosire... Să ne lăsăm inspirați și să inspirăm!...
COORDONATOR WORKSHOP: psih. dr. Mădălina VOICU este doctor în psihologie, MD, psihoterapeut și consilier principal P.E.U., formator și supervizor în cadrul Institutului SPER, cu specializări în analiză transgenerațională, tehnici proiective și analiză cu suport creativ, Imagogenogramă. Competență asociată în analiză reichiană și terapie de cuplu EFT, practică în analiză și dezvoltare personală individuală și de grup
W5 fizic: Îmblânzirea dulăului și reimplicarea ariciului. Speranță și reconectare în relația care pare că moare, coord. psih. Laura PĂNĂZAN
DESCRIERE WORKSHOP: Suntem ființe umane dependente de iubire. Percepem conflictul de cuplu ca pe un pericol răvășitor. Devenim „dulăi fioroși” sau „arici amorțiți” și ne învârtim într-o horă a durerii în doi din care e greu să ieșim. Ajungem la terapie lipsiți de speranță, obosiți, rușinați că am pierdut iubirea, fără soluții. Convinși că suntem prea diferiți, deci nu ne potrivim. Resemnați, fără energie sau pedepsitori. În acest workshop vă voi prezenta în detaliu etapele pe care le parcurg cu clienții mei în terapia de cuplu. Este liniștitor pentru ei să afle de la început că vom urma pași clari. Vom lucra în diade exerciții de conștientizare a modelelor de cuplu moștenite. Vă veți descoperi latura de dulău, de arici sau de du-rici activată în conflict. Vă veți lărgi perspectiva de a privi diferențele. Veți învăța să descrieți ciclul disfuncțional de interacțiune din cuplu. Vă voi ghida să parcurgeți partea de lucru intrapsihic pentru a vă asuma dimensiunile de personalitate pe care le aduceți în cuplu. Vom exersa dialoguri noi, care conectează și creează căi neuronale pro-relație...
COORDONATOR WORKSHOP: psih. Laura PĂNĂZAN psiholog specialist, consilier și psihoterapeut pentru copil, adolescent, adult, cuplu și familie, cu formare în Psihoterapie Experiențială Unificatoare în cadrul Institutului SPER, în Terapie de cuplu EFT sub egida ICEEFT (abordare bazată pe atașament, sistemică, holistică și experiențială) și în Modelul Dezvoltării în Terapia de Cuplu (Bader/Pearson). Este autoarea seriei de carte scrisă pentru publicul larg „Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu” (vol. 1 – „Așteptări nerealiste”, Ed. Letras, 2021, reeditat la Ed. Creator în 2023; vol. 2 – „Emoții în pielea goală”, Ed. Creator, 2023; vol. 3 – în lucru).

14 decembrie 2024 Fizic Panduri 90

17:00 – 19:00


W6 fizic: Salvator – Victimă – Persecutor, triunghiul nostru cel de toate zilele: nuanțe, provocări, soluții, coord. psih. MA Ana-Maria ZLĂTARU
DESCRIERE WORKSHOP: Triunghiul Salvator – Victimă – Persecutor, triunghiul dramatic sau nevrotic, cum mai este numit în alte abordări psihoterapeutice, este unul omniprezent în practica noastră. Vă propun o incursiune pragmatică și interactivă pe marginea subiectului, punct nodal în dinamica noastră profesională și personală.
COORDONATOR WORKSHOP: psih. MA Ana-Maria ZLĂTARU psihoterapeut practician de 25 ani, specializat în terapii individuale și de grup.
W7 fizic: Călătoria vieții: meditație asupra etapelor existenței, coord. asist. univ. dr. Iulia MOLNAR
DESCRIERE WORKSHOP: Acest workshop oferă participanților o experiență profundă de explorare a stadiilor vieții printr-o călătorie meditativă și muzicală, de la naștere până la moarte. Muzica, un catalizator al emoțiilor și amintirilor, va susține procesul de conștientizare și reflectare asupra etapelor existenței, facilitând accesul la resurse interioare și la înțelegerea profundă a tranzițiilor existențiale. Workshopul este conceput pentru a oferi participanților un spațiu de dezvoltare personală și profesională, în care să învețe să îmbine arta meditației cu puterea muzicii, creând astfel experiențe terapeutice transformatoare pentru ei înșiși și pentru clienții lor.
COORDONATOR WORKSHOP: asist. univ. dr. Iulia MOLNAR este doctor în psihologie, cadru didactic universitar și psiholog specialist cu competențe în consilierea și psihoterapia experiențială a adultului, copilului, cuplului și a familiei.
W8 fizic: Se poate face psihoterapie prin SAILING?, coord. psih. dr. Armand VELEANOVICI
DESCRIERE WORKSHOP: Workshopul își propune să prezinte o metodă inedită de psihoterapie: Sailing therapy. Sailing-ul, sport sau hobby, a dobândit o largă dezvoltare în România ultimilor ani. Dacă în anii ‘90 aproape că nu puteam vorbi despre yacht-uri în România, acum puținele marine nu mai au locuri disponibile, numărul proprietarilor de bărci și al skipper-ilor amatori fiind în creștere exponențială. Nu același lucru se întâmplă în lumea civilizată. O serie de psihologi / psihoterapeuți pasionați de navigație au încercat să îmbine știința cu sportul, propunând și realizând diverse programe de psihoterapie utilizând yacht-uri și aplicând tehnici de navigație. Astfel, putem vorbi de Sailing therapy individual sau în grup, pentru copii și adulți, pentru familii sau părinți divorțați, pentru dezvoltare personală, pentru persoane cu dizabilități sau tulburări psihice. Încercăm și noi?
COORDONATOR WORKSHOP: psih. dr. Armand VELEANOVICI este psiholog clinician și psihoterapeut de orientare experiențială, doctor în psihologie, cu peste 20 de ani de experiență profesională. Este pasionat de sailing și încearcă să îmbine bucuria de a naviga pe mare cu dezvoltarea personală și psihoterapia, dezvoltând ceea ce se numește SAILING THERAPY.
W9 fizic: De ce să fie greu, când poate fi ușor?… Sau despre cum trăiesc psihoterapeuții oboseala profesională, coord. conf. univ. dr. Laura Elena NĂSTASĂ și lect. univ. dr. Sandrina MINDU
DESCRIERE WORKSHOP: Cum și, mai ales, ce „joacă” pe scena noastră interioară salvatorul, victima și agresorul și ce „auzim” din jocul lor despre limite, mecanisme de coping, reglare emoțională, resurse, despre timp pentru noi și pentru ceilalți, despre a ne complica sau a alege să ne fie mai ușor? Vă invităm la un workshop experiențial, care să fie cu și despre emoțiile noastre, ale consilierilor și psihoterapeuților, fie că suntem la început sau cu mai multă experiență, care să fie despre mecanismele din spatele deciziilor pe care le luăm cu privire la cât, cum și când lucrăm, la proiectele în care ne implicăm în afara cabinetului, la cazurile pe care le preluăm. Cu alte cuvinte... care-i semnalul pentru fiecare dintre noi că am obosit? Cum îl simțim? Și ce facem atunci? Ne oprim sau... ne mai „obosim” un pic?

conf. univ. dr. Laura Elena NĂSTASĂ este psihoterapeut și consilier psihologic formator și supervizor P.E.U., cu specializare în terapia de cuplu centrată pe emoții – EFT, psiholog clinician, conferențiar universitar – Universitatea Transilvania din Brașov. A obținut titlul de doctor în psihologie studiind integrarea emoțiilor în procesul de psihoterapie și de dezvoltare personală și profesională.

lect. univ. Dr. Sandrina MINDU este doctor în psihologie, psihoterapeut formator și consilier specialist P.E.U., lector universitar Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Competențe în asistarea tulburărilor anxios-depresive, dezvoltarea personală individuală și de grup, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei.

W10 fizic: Meditația, starea de relaxare și sugestia pozitivă. Avantaje, abordări și limite în cadrul procesului terapeutic, coord. prof. asoc. dr. Teodor VASILE
DESCRIERE WORKSHOP: Acest workshop își propune să ofere participanților cunoștințele și abilitățile necesare pentru integrarea meditației, a stării de relaxare și a sugestiei pozitive atât în procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală, cât și în procesul terapeutic.
COORDONATOR WORKSHOP: prof. asoc. dr. Teodor VASILE doctor în psihologie, MD, psihoterapeut formator P.E.U., psiholog clinician principal, formator şi supervizor în hipnoterapie, hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană, psihoterapie cognitiv-comportamentală, cadru didactic asociat la Universitatea Bucureşti, Preşedinte şi lector-formator Asociaţia de Studii Esoterice, Feng Shui şi Terapii Complementare – Club U.N.E.S.C.O., Președinte Asociația Națională de Hipnoză Clinică, Ericksoniană și Terapii Scurte.

15 decembrie 2024 Fizic Panduri 90

09:30 – 11:30


W11 fizic: Efectele Abandonului, Abuzului și Neglijării din perspectiva patternului disfuncțional și a dinamicii relației psihoterapeutice, coord. psih. MD Claudia (POPESCU) TĂNASE
DESCRIERE WORKSHOP: Rușinea, vinovăția, nedreptatea, neputința, furia, tristețea și frica, frica paralizantă, aceste trăiri abrupte și profunde, ascunse printre pliurile psihice pentru a fi uitate, construiesc peste timp poduri ale durerii care devin singurele legături cu sine și cu ceilalți. Aceste efecte ale traumei se inseră plenar în viețile oamenilor și ajung, de cele mai multe ori, să dețină un control aproape complet. Și pentru că este prea mult, psihicul propune soluții aparent salvatoare, care pot îmbrăca diverse haine sub care să se ascundă. Una dintre cele mai cunoscute „ținute” sub care apărarea psihică se camuflează este disocierea. Costurile acesteia sunt multe și mari și se plătesc cu anxietate, depresie, dependențe și lista poate continua... Cum îl însoțim pe client în procesul său psihoterapeutic, cum construim relația psihoterapeutică, cum facem față durerii și suferinței lui și ce costuri emoționale plătim ca psihoterapeuți, sunt tot atâtea întrebări și perspective pe care vă invit să le parcurgem împreună, cu multă compasiune și, mai ales, cu un foarte mare respect pentru suferință.
COORDONATOR WORKSHOP: psih. MD Claudia (POPESCU) TĂNASE este psihoterapeut principal, formator și supervizor în consiliere psihologică și psihoterapie experiențială a unificării (P.E.U.), cu competente în dramaterapie unificatoare, terapii creative, dans-mișcare-terapie (D.M.T.), dezvoltare personală și de grup, precum și competență asociată în analiză reichiană. Are o experiență îndelungată în crearea și implementarea programelor psihologice integrate în domeniul abandonului și a afecțiunilor cronice (scleroză multiplă, diabet, cancer). Este președinta Institutului Psychos, unde a creat și conduce o echipă de profesioniști care oferă servicii psihologice integrate.
W12 fizic: Conectarea emoțională între copii/adolescenți și părinți – tehnici experiențiale, coord. conf. univ. dr. Elena Otilia VLADISLAV
DESCRIERE WORKSHOP: În lucrul cu familiile, psihologul se întâlneşte adesea cu dificultăţile de comunicare dintre copii şi părinţi și situații în care aceștia sunt deconectați emoțional, se simt singuri, neînțeleși și dominați de afecte negative. Dialogul verbal este perturbat adesea de patternuri relaţionale disfuncţionale. Acolo unde tehnicile de comunicare verbale nu mai au rezultat, metodele ludo și dramaterapeutice pot fi foarte utile. Interacționând prin intermediul metodelor expresiv-creative (desen, colaj, modelaj, crearea de poveşti, dramatizarea cu marionete), participanții pot identifica rolul pe care îl are fiecare în familie, tiparele de comunicare, dificultăţile cu care se confruntă familia, dar şi resursele pe care le au. Acestea toate sunt uneori nerecunoscute de către membrii familiei. Părinţii au prilejul să conştientizeze anumite lucruri despre ei (emoțiile, nevoile lor relaționale), despre copii şi despre relaţiile cu aceștia, dar şi să experimenteze un mod mai afectiv şi mai intuitiv de comunicare. Metafora desenului, poveştii, jocului îi ajută pe copiii să transmită părinţilor mai uşor lucruri despre ei. În acest workshop vă invit să urmărim împreună cu ajutorul unor studii de caz cum pot fi folosite experiențial metodele expresiv-creative pentru a ajuta la conectarea emoțională dintre părinți și copiii lor. Vom experimenta și jocuri de rol ce ajută la identificarea blocajelor din comunicare ce duc la deconectarea emoțională și jocuri de rol utile în reconectarea emoțională.
COORDONATOR WORKSHOP: conf. univ. dr. Elena Otilia VLADISLAV este conferențiar doctor la Departamentul de Psihologie Aplicată și Psihoterapie, în cadrul FPSE, Universitatea din București. Este coordonatorul programului de master Psihologia clinică și psihoterapia copilului și familiei. Este formator și supervizor în cadrul Institutului SPER.
W13 fizic: Partenerii absorbiți de sine și provocările pe care le creează în munca terapeutică, coord. psih. dr. Corina ACRIȘ
DESCRIERE WORKSHOP: În munca terapeutică cu cuplurile este inevitabil să nu fim expuși la clienți absorbiți de sine care se focusează pe propriile nevoi, dorințe și interese, dar în același timp nu sunt interesați în egală măsură de nevoile, dorințele și interesele partenerului. Partenerii absorbiți de sine nu sunt capabili să vadă relația ca pe un parteneriat, nu știu sa facă echipă cu partenerul lor și operează dintr-o poziție de câștig-pierdere, plasându-se cel mai adesea în poziția de câștig . Ei conștientizează foarte puțin faptul că partenerul lor este într-o poziție de pierdere. În timp partenerul lor de cuplu se va simți invizibil, singur, neimportant și stima lui de sine se va eroda. În cadrul acestui workshop ne vom axa pe a înțelege în ce fel acești clienți pot fi o provocare pentru noi ca terapeuți, dar și pentru partenerii lor de cuplu și persoanele cu care interacționează. De asemenea, în cadrul workshopului vor fi prezentate și câteva strategii de lucru terapeutic.
COORDONATOR WORKSHOP: psih. dr. Corina ACRIȘ doctor în psihologie, psiholog clinician, psihoterapeut, supervizor și formator în psihoterapie experiențială (P.E.U) și psihoterapie de familie, terapeut și consultant EMDR, terapeut de cuplu în modelul dezvoltării, cu competențe în dezvoltare personală unificatoare individuală și de grup, traumă si atașament, terapie de cuplu centrată pe emoții, lucrul cu copiii și adolescenții.
W14 fizic: Anxietatea și somatizările: diagnostic clinic și intervenție terapeutică, coord. lect. asoc. dr. Gabriela MARC, împreună cu dr. psihiatru Victorița TUDOSIE
DESCRIERE WORKSHOP: Acest workshop își dorește să ofere o explorare detaliată a fenomenului somatizării la adolescenți, în strânsă legătură cu manifestările anxioase. Ne propunem să expunem demersul diagnostic și abordarea psihoterapeutică experiențială. Vom discuta cum reacțiile corporale de tip „luptă sau fugi” se manifestă la nivel somatic și cum acest lucru se traduce în simptome fizice precum dureri inexplicabile, probleme gastrointestinale, dureri de cap etc.
lect. asoc. dr. Gabriela MARC este doctor în psihologie, lector universitar asociat în cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – Universitatea din București, cu o experiență profesională de peste 20 de ani în evaluarea psihologică și psihoterapia copilului, adolescentului și familiei. Psiholog clinician principal și supervizor în domeniul psihologiei clinice, psihoterapeut cu specializare în psihoterapie experienţială a unificării, psihoterapie analitică, terapii creativ-expresive, supervizor şi formator în cadrul Institutului SPER. Este autor al cărții „Abuzul la copii. Diagnoză și intervenție terapeutică” (Editura SPER, 2015) și a publicat mai multe capitole în volume colective, precum și articole în diverse reviste științifice.
Dr. Psihiatru Victorița TUDOSIE este medic specialist psihiatrie pediatrică Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, cu experiență de aproape 10 ani, activitate medicală desfășurată atât în spital, cât și în ambulatoriul de specialitate.

15 decembrie 2024 Fizic Panduri 90

17:00 – 19:00


W15 fizic: Cântec de doliu: de la jalea încorporată la regăsirea vocii eliberatoare, coord. psih. Augustina ENE, împreună cu psih. Radu FILIP
DESCRIERE WORKSHOP: Pierderea/doliul este o experiență profundă și personală, care poate avea un impact semnificativ asupra vieții unei persoane. Atunci când cineva trece prin pierdere, emoțiile pot varia de la tristețe și confuzie, până la furie și chiar vinovăție. Procesul de integrare în viața de zi cu zi poate dura mult timp. Integrarea doliului implică acceptarea pierderii. Nu există un mod „corect” de a trăi doliu și fiecare pas mic spre vindecare este foarte important. Un workshop de psihoterapie dedicat doliului poate fi o oportunitate valoroasă pentru cei care însoțesc persoanele ce se confruntă cu pierderea. Acest workshop își propune să ofere participanților un spațiu sigur pentru a explora, în mod experiențial, cu ajutorul metodelor din psihoterapia corporală bazată pe mindfulness, etapele procesului de doliu și modalitățile de a integra aceste experiențe.

Psih. Augustina ENE este consilier psihologic specialist, formator în consiliere psihologică experiențială a unificării centrată pe copil, adolescent, adult, cuplu și familie, în cadrul Institutului SPER. Competențe în psihoterapie corporală bazată pe mindfulness, dezvoltare personală unificatoare individuală și de grup.

Psih. Radu FILIP este psiholog specializat în consiliere psihologică şi psihoterapie centrată pe adult-copil-cuplu-familie, cu competenţe în psihoterapia experienţială a unificării, psihoterapia cuplului şi a familiei, dezvoltare personală individuală şi de grup. Formare complementară în psihosexologie și psihoterapie corporală bazată pe mindfulness.

W16 fizic: Epuizare și reziliență în asistarea persoanelor cu afecțiuni cronice/oncologice și a aparținătorilor, coord. lect. univ. dr. Adrian LUCA
DESCRIERE WORKSHOP: Workshopul se adresează tuturor persoanelor care se confruntă în munca lor cu pacienți cu afecțiuni cronice/oncologice: psihologi, asistenți sociali, care sunt expusi emoțional la suferință, pierdere, durere, epuizare, neputință și care caută să fie aproape de pacienți și aparținători până în ultimile clipe ale vieții. Scopul este de a conștientiza încercările prin care acești specialiști trec în munca lor și de a găsi modalități reziliente de a face față, de a ajuta și a trăi cu sens mai departe. Cu toții!

COORDONATOR WORKSHOP: coord. lect. univ. dr. Adrian LUCA este practician, psiholog principal (clinică și psihoterapie), lect. univ. dr. și Director al Departamentului de Psihologie Aplicată și Psihoterapie al Universității din București. Are o experiență de peste 20 de ani în domeniul clinic cu pacienți cu boli incurabile, în special cu infecție HIV/SIDA, dezvoltare personală, consiliere vocațională și psihoterapie. Ce a învățat în atâția ani de practică, de predare și de cercetare? Răspunsul este... cumva... simplu: să asculte, să întrebe, să conțină, să fie sensibil. Încă exersează Prezența!

W17 fizic: Reconectare personală și compasiune de sine prin artterapii umanist-experiențiale, coord. asist. univ. dr. Vasile CONSTANTIN
DESCRIERE WORKSHOP: Având în vedere prevalența burnout-ului, a stresului cronic și a anxietății generate de transformările rapide la nivel global, mulți oameni tind să piardă contactul cu sine și să manifeste o atitudine profund autocritică vis-a-vis de dificultatea de a face față, uneori, presiunilor cu care se confruntă. Nici psihologii nu sunt ocoliți de această dinamică, fapt ce poate duce la epuizare prelungită și afectarea relațiilor cu ceilalți și a actului psihoterapeutic. În acest context, poate arta, și implicit artterapia, să faciliteze un mai bun contact cu sine? În ce fel psihoterapeuții pot folosi instrumentele artterapeutice, nu doar în lucrul cu clienții lor, dar și pentru a se ajuta pe sine să fie mai rezilienți, mai adaptivi, mai blânzi? Vă invit să aflăm împreună.

COORDONATOR WORKSHOP: lect. univ. dr. Vasile CONSTANTIN psihoterapeut, doctor în psihologie, absolvent al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, master în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experienţială Unificatoare şi Dezvoltare Personală, master în Neurobiologie. Experienţă ca trainer şi facilitator de grupuri de dezvoltare personală, consiliere individuală şi de grup, psihoterapie – centrate pe adulţi, adolescenţi, copii, consiliere educaţională cu competenţe în dramaterapia unificatoare, terapii prin dans şi mişcare, art-terapii cu suport expresiv-creativ, improvizaţie creatoare prin literatură. Lector universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Aplicată și Psihoterapie, FPSE – Universitatea din București.

W18 fizic: Dincolo de simptom: transformări experiențiale și leadership pentru sănătatea mintală în organizații, coord. lect. univ. dr. Lucian ALECU
DESCRIERE WORKSHOP: Vă invit să explorăm împreună aplicarea psihoterapiei experiențiale în mediul organizațional, înțelegând modul în care angajații și liderii pot învăța să depășească simptomele stresului și disfuncțiilor interpersonale pentru a cultiva un mediu de lucru sănătos. Vom aborda importanța identificării sursei profunde a simptomelor psihologice și cum pot liderii să creeze o cultură organizațională care să sprijine sănătatea mintală și dezvoltarea autentică. La final vom obține o înțelegere aprofundată a legăturii dintre simptomele psihologice și factorii de stres organizaționali, cât și elemente de psihoterapie experiențială care pot fi aplicate pentru a cultiva o cultură organizațională sănătoasă.

COORDONATOR WORKSHOP: lect. univ. dr. Lucian ALECU este doctor în psihologie, consilier psihologic, psihoterapeut și psiholog clinician specialist, formator și supervizor în consiliere, psihoterapie și psihologie clinică, psiholog în psihologia muncii și organizațională, MD, cu competențe în dezvoltare personală unificatoare individuală și de grup, dramaterapie unificatoare, consiliere psihologică și psihoterapie experiențială a unificării, antrenament și consiliere individuală pentru lideri și consiliere aplicată în organizații. Lector universitar – Universitatea din București. Este coordonator al programului de master Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare și Dezvoltare Personală și coordonator al Laboratorului de Psihoterapie Experiențială (LPEU).