Conferinţa de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare

EDIȚIE ANIVERSARĂ Terapia Unificării – 20 de ani de psihoterapie românească

Tema conferinței: „Confluențe și interferențe metodologice în procesul psihoterapeutic și în dezvoltarea personală”

- conferinţă naţională -
Ediţia a VIII-a, 3-4 Noiembrie 2018, Bucureşti
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Panduri 90

W 2 – Avem nevoie de teste în orientarea vocationala?

COORDONATOR: Lect. Dr. Adrian LUCA , Universitatea din București

Este psiholog cu drept de liberă practică atestat în specialitățile psihoterapie (principal), clinică, consiliere educațională și vocațională (specialist). Are experiență profesională în consilierea și asistarea persoanelor cu infecție HIV/SIDA, dezvoltare și optimizare personală, consiliere vocațională, evaluare neuropsihologică pentru persoanele seropozitive și adaptarea unor probe pe populația românească. A făcut parte 8 ani din Comisia de Deontologie și Disciplină a Colegiului Psihologilor din Romania. Este preocupat de fenomenul „Prezenței”, realizând o lucrare de doctorat pe această temă.

DESCRIERE WORKSHOP

Se adresează specialiștilor care lucrează cu diferite categorii de persoane care se află în fața unei decizii privind alegerea unei profesii, alegerea unui program de studii sau care se reorientează profesional. Pe durata întâlnirii vom face un exercițiu practic, vom analiza împreună unul sau mai multe profile de interese (JVIS) și vom încerca să răspundem la o serie de întrebări, precum:

a) Avem nevoie de teste psihologice?

b) De ce da, de ce nu?

c) Ce tipuri de teste ne-ar fi utile și ce ne oferă ele?

În urma atelierului, practicianul din acest domeniu va fi mai constient de modul în care poate structura cu sens un astfel de demers.